Kripto para piyasalarından güncel haberler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle günün öne çıkan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Coinbase (COIN) Cloud, Solana arşiv node hizmetini başlattı

Blockchain altyapı platformu Coinbase Cloud, geliştiricilerin Solana ağı üzerinde çalışan ürünler ve hizmetler oluşturmasına yardımcı olacak bir araç olan Solana arşiv node’lerinin dün piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

Daha önce, Coinbase Cloud, geliştiricilerin Blockchain işlem verilerine erişmesini ve doğrulamasını sağlamak için özel standarta sahip bir Solana node’si başlatmıştı. Solana arşiv node’lerinin genişletilmesi, geliştiricilerin tüm geçmiş verilere Solana genesis bloğuna geri erişmesini sağlarken, yükün ağırlığını Coinbase Cloud üstlenecek.

Tether CTO’su El Salvador’un Bitcoin tahvilinin güvenlik endişeleri nedeniyle ertelendiğini söyledi

Geçen yıl Eylül ayında Bitcoin’i (BTC) yasal bir para birimi olarak kabul eden ilk ülke olan El Salvador, milyar dolarlık Bitcoin tahvilinin lansmanını yeniden erteledi.

Volkanik tahvil olarak da bilinen Bitcoin tahvili, ilk olarak Kasım 2021’de tokenize edilmiş olarak duyurulmuştu ve yatırımcılardan 1 milyar dolar toplama hedefiyle lanse edilmişti.

İlk olarak bunu yılın ilk çeyreğinde ihraç edilmesi beklenen tahvil, olumsuz piyasa koşulları ve jeopolitik sorunlar gerekçe gösterilerek ertelendi. Güncel durumda ise Tether baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, Bitcoin tahvilinin yıl sonuna kadar tekrar erteleneceğini açıkladı.

Ardoino, Cointelegraph ile yaptığı özel bir görüşmede, lansmandaki gecikmenin, ülkedeki iç çatışmalardan kaynaklandığını açıkladı.

Polygon, Robinhood ve Meta entegrasyonlarıyla bu hafta yüzde 10’un üzerinde yükseldi

Polygon’un yerel tokeni MATIC, Robinhood ve Meta’nın benimsenmesiyle bu hafta çift haneli yükseliş gördü.

Robinhood, bu hafta Polygon tokeni MATIC’i listeleyeceğini duyurdu. Bunun yanında en büyük NFT platformu OpenSea, Polygon desteğini açıkladı. 

Ayrıca Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta, Polygon tabanlı NFT’leri kullanarak Facebook ve Instagram arasında yeni bir çapraz paylaşım özelliğini duyurdu.

Geliştiricilerin Solana’ya göçeceği söylentisiyle Helium (HNT) %15 düştü

Blockchain ile çalışan bir kablosuz sistem olan Helium ağı, önemli geliştiricilerinin Solana’ya geçmeyi düşündüğüne dair çıkan haberlerin ardından düşüş yaşadı. Helium’un çekirdek geliştiricilerinin kendi Blockchain ağlarından Solana’nın ağlarına geçme önerisi “HIP 70” olarak kodlandı.

HIP 70’in Solana blok zincirine geçme önerisi, veri aktarımını, ağ kapsamını ve güvenilirliği iyileştirmeyi amaçlıyor. Helium ağı hakkında yaşanan sorun, ağın devasa ölçeği nedeniyle daha az kapsam ispatı etkinliğinin gerçekleştiğini gösteriyor. Blockchain ağının verimsizliği ise normalden daha düşük işlem hacmine bağlanıyor.

Shiba Inu (SHIB) Ekosisteminin Metaverse platformu Shibaverse (VERSE) yükselişe geçti

Shiba Inu (SHIB) ekosisteminin sosyal ve eğitici Metaverse platformu Shibaverse’in yerel tokeni VERSE, günlük %162 gibi önemli bir yükseliş kaydetti. Ayrıca, Shiba Inu (SHIB) ekosisteminin bir başka yönetişim tokeni olan BONE da bu hafta üç haneli kazançlar gören diğer kripto varlık oldu.

Shibaverse platformunda Genesis Bölgesi tamamen satılmış olması, token değerinin artışına katkı sağladı. Diğer yandan Shibaverse geliştiricileri, NFT ve sanal arazi satışlarından elde edilen gelirin %5’ini Shiba Inu (SHIB) token yakımı için bağışlıyor.

Celsius müşterilerine 50 milyon dolarlık geri ödeme planlarken CEL tokeni yükselişe geçti

Kripto yatırımcıları, Celsius Network’ün kilitli fonların bir kısmını müşterilere ödeme kararını değerlendirirken CEL tokeni, yüzde 50’ye yakın değer artışı gördü. 

CEL tokeni yükselişi, Celsius Network’ün İflas Mahkemesi’ne “belirli Saklama hesaplarına sahip müşterilerinin kendilerine borçlu olunan kripto varlıklarını geri çekebilmelerini” talep eden bir başvuru yapmasının ardından gerçekleşti.

Bu yıl görülen olumsuz piyasa koşulları sonucunda finansal açıdan kriz yaşayan Celsius, bilançosunda 2,85 milyar dolarlık bir açık gördükten sonra müşteri işlemlerini askıya aldı ve akabinde iflas başvurusunda bulundu.

Yazar: Günay Caymaz