Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para piyasasında bugün son 24 saatteki yükseliş, gündemin başında yer aldı. Bu süreçte Bitcoin, 6 Ekim’den sonra ilk defa 20.000 dolar bandına geri dönerken Ethereum, 15 Eylül’deki Merge güncellemesinin ardından yeniden 1.500 dolar bandında işlem görmeye başladı. 

Bugün kripto gündemini meşgul eden diğer gelişmeler arasında Singapur’un kripto düzenlemelerini sıkılaştırma politikası kapsamında kripto kredi işlemlerini yasaklama niyeti, İngiltere yasa koyucularının kripto varlıkları düzenleme lehine oy kullanması ve kripto piyasasını dolaylı yoldan etkileyeceği düşünülen Elon Musk’ın Twitter satın alımını Cuma günün tamamlayacağı gelişmesi vardı. 

Satır aralarında kalan diğer güncel gelimeleri ise haberimizin devamında bulabilirsiniz. 

A16z’nin en büyük kripto fonu %40 değer kaybetti

Ayı piyasası, endüstrinin en büyük risk sermayesi şirketlerinin bazılarını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

A16z’nin en büyük kripto fonu, Wall Street Journal haberine göre, bu yılın ilk yarısında yüzde 40 değer kaybetti. Bugüne kadar şirket, son olarak Mayıs ayında başlatılan dört fonda 7,6 milyar dolardan fazla kripto ve web3 girişimini fonladı.

2021 yılının 4. çeyreğinde a16z, 26 kripto para ve blockchain fonlamasına katıldı. Bu rakam, 2022’nin ilk ve ikinci çeyreğinde 17’ye düştü. Fortune tarafından yayımlanan verilere göre, üçüncü çeyreğe kadar sadece yedi girişime yatırım yaptı.

Terra Classic topluluğu yakın zamanda yeni bir DEX ile tanışabilir

Terra Classic geliştirici grubu TerraCVita’nın üyesi RexYellerBelly, dün bir tweet’te Terra Classic ağında yakında merkezsiz bir borsanın (DEX) geliştirileceği konusunda bir ipucu verdi.

Açıklama, topluluktan ağda görmek istedikleri merkezsiz uygulamaları (DApp’ler) önermelerini istemesinin ardından geldi. Yapılan yorumlarda bir DEX beklentisi ağır bastı.

Diğer yandan Terra Classic ağı, Inter Blockchain Communication (IBC) kanallarını yeniden açmanın eşiğinde. Sonuç olarak, Blockchain ağı, bir kez daha Cosmos ekosistemindeki diğer bağımsız Blockchain ağlarıyla tokenleri iletebilecek ve aktarabilecek. Ancak, sürecin önce bir topluluk oylamasından geçmesi gerekiyor.

PayPal ve Western Union, Kripto alanında büyümek için yeni marka başvurusunda bulundu

Finansal hizmet sağlayıcıları PayPal ve Western Union, geçen hafta yaptıkları yeni patent başvurularına dayanarak kripto para hizmetlerini artırma niyetinde gibi gözüküyor. 

PayPal, kripto hizmetlerini genişletmek amacıyla 18 Ekim’de ABD Patent ve Ticari Marka Ofisine üç yeni ticari marka başvurusunda bulundu.

Son başvuruda PayPal’ın yeni bir ad ve logo benimsediği görüldü. Diğer uygulamalar, PayPal’ın kripto para takasına, ticaretine ve transferlerine başlama niyetini gösteriyor.

Western Union’ın kripto endüstrisine adım atma planı, şirketin 18 Ekim’de üç ticari marka başvurusuyla tescillendi. Başvurulan uygulamaların kapsadığı faaliyetler arasında cüzdan yönetimi, dijital varlıkların ve emtia türevlerinin ticareti, kripto para aracılık ve sigorta hizmetleri yer alıyor.

Jack Dorsey’in merkezsiz sosyal ağı yoğun ilgi görüyor

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey tarafından desteklenen merkezsiz sosyal ağ projesi Bluesky’a son 2 gün içinde 30.000 kişi kaydoldu.

Önemli bir Bitcoin savunucusu olan Jack Dorsey’nin son kripto projesi olan Bluesky, yüksek bir ilgi artışıyla karşı karşıya.

Bluesky, merkezsiz bir sosyal ağ protokolü oluşturma amacına sahip bir proje. Twitter tarafından 2019’da kâr amacı gütmeyen bir girişim olarak başlatıldı ve şu anda 2022 itibariyle araştırma aşamasında devam ediyor. Twitter’dan bağımsız bir geliştirici ekibine sahip Bluesky, kullanıcı deneyimlerinde esneklik, geliştiricilere inşa etme özgürlüğü ve içerik oluşturuculara platformlardan bağımsızlık sunan yeni bir sosyal ağ temeli olarak görülüyor.

Sushi DAO, yeni bir kurumsal yasal yapı uygulamayı kabul etti

Merkezsiz borsa SushiSwap’ı denetleyen topluluk Sushi DAO, DAO’yu ve protokolü yönetmek için üç yeni kuruluş oluşturacak yeni bir yasal yapı lehinde oy kullandı. Şu anda SushiSwap’ın yönetimi, oy verme yetkisine sahip topluluk üyelerinden oluşan bir DAO ile protokolü sürdüren bir proje ekibi arasında bölünmüş durumda. Bu yeni düzenleme kapsamında, üç yeni kuruluş oluşturulacak. Bunlar; Cayman Adası merkezli bir DAO vakfı, bir Panama vakfı ve bir Panama şirketinden oluşacak.

Sushi DAO, planı oybirliğiyle kabul etti. Toplam 11 milyon oylama tokenine sahip katılımcılar, yeni yasal yapıya destek verdi. SushiSwap forumunda yapılan önceki yorumlarda yeni yapının, SushiSwap ürün yığınının farklı yönlerini ele aldıkları için riski bölmek adına faydalı olacağı görüşü ağırlıktaydı.

Yazar: Günay Caymaz