Kripto para sektöründe günün öne çıkan gelişmeleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto para haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Shiba ekibi, Shiba Eternity rehberinin çıkış tarihini açıkladı

Shiba Inu ekibi, Shiba Inu koleksiyon kart oyunu için resmi ve özel oyuncu rehberinin 2 Kasım’da yayımlanacağını duyurdu.

Atılan tweet’in ardından, Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, Twitter hesabı aracılığıyla Shiba Eternity Oyuncu Rehberi hakkında daha fazla bilgi verdi. Oyuncu kılavuzunun kitapçık şeklinde olacağını ve yaklaşık 1100 sayfa olacağını söyledi. Kitapçık, yüzlerce eğlenceli kart, son teknoloji sanat eserleri ve derin bilim kurgu bilgisi dahil olmak üzere Shib’in kart koleksiyonu oyunuyla ilgili tüm önemli ayrıntıları kapsayacağı ifade edildi.

Ayrıca, şu an Shibarium’a odaklandığını söyleyen geliştirici, çok yakında katman 2 çözümü olarak piyasaya çıkacak olan Shibarium çözümü hakkında ayrıntılı bilgiler yayımlayacağını iletti.

Shiba Inu topluluğu, Ekim’de yaklaşık 1 milyar SHIB yaktı

Shibburn.com verilerine göre Shiba Inu topluluğu, Ekim ayında 176 işlem ile 881,73 milyon SHIB tokeni yaktı.

SHIB Super Store, Ekim ayında düzenlediği yakım etkinliklerinde  190 milyon SHIB yakarak en çok yakım gerçekleştiren topluluk oldu. Bunun yanında 1Cent topluluğu, Ekim ayındaki 89 milyon SHIB yakımıyla ikinci sırada yer aldı.

MoneyGram, Coinme ortaklığıyla kripto para ticaretine başlıyor

Hemen hemen tüm ABD eyaletleri ve Kolombiya Bölgesi’ndeki MoneyGram müşterileri, artık şirketin mobil uygulaması aracılığıyla üç kripto para biriminin alım-satımını ve saklamasını yapabilecek.

MoneyGram, mobil uygulaması üzerinden ticareti yapılabilecek kripto paraları Bitcoin, Ethereum ve Litecoin olarak açıkladı. Yapılan açıklamada düzenlemelerin izin verdiği ölçüde ticareti yapılabilecek kripto para sayısının artırılacağını söyledi. Hizmet, lisanslı bir kripto para borsası ve API odaklı bir hizmet olarak kripto sağlayıcısı Coinme ile desteğiyle verilecek.

Kripto para borsalarının hacimleri son 2 yılın düşük seviyesine yaklaştı

Kripto borsası hacimleri, şu an Aralık 2020’de görülen seviyelere geriledi. The Block’un verilerine göre, Ekim ayındaki kripto para borsalarının hacmi, Eylül ayındaki 733 milyar dolarlık işlem hacminin ardından 543 milyar dolara geriledi. Daha önce kaydedilen en düşük seviye ise Aralık 2020 döneminde 385 milyar dolarlık hacim miktarıydı.

Changpeng Zhao, Binance’in Elon Musk’ın Twitter’ı Web3’e taşımasına yardımcı olmak istiyor

Binance CEO’su, Twitter’ın internetin bir sonraki aşaması olarak görülen Web3’e geçişimde yardımcı olmak istediğini söyledi. 

Ayrıca Changpeng Zhao, CNBC’ye verdiği demeçte şirketinin Elon Musk’ın Twitter’ı almasına yönelik 500 milyon dolarlık yatırımı ifade özgürlüğüne katkı olarak yorumladı.

IMF üst düzey yetkilisi, düzenlemelerin kripto endüstrisinin yararına olduğunu söyledi 

IMF para ve sermaye piyasaları Başkan Yardımcısı Dong He, bugün Hong Kong Fintech Haftası’nda kripto endüstrisine düzenlemeleri benimseme tavsiyesinde bulundu.

Dong kapanış konuşmasında, düzenleyicilerin kripto dostu bir yaklaşım içinde olduğunu ve yasalarla korunan bir endüstrinin sağlıklı bir şekilde büyüyebileceğine inandığını söyledi.

Dong, ayrıca uluslararası çapta kullanımları nedeniyle kripto paralar için küresel bir yasa standartının getirilmesinin son derece önemli olduğunu da söyledi. 

Çin, dijital yuan için anonim işlemlere kısıtlı şekilde izin verecek

Hong Kong Fintech Haftası’nda konuşan Çin Merkez Bankası Başkanı Yi Gang, ülkenin dijital para biriminin gelişiminden bahsetti ve dijital yuan’ın benimsenmesi ve geliştirilmesi hakkında genel bir bilgi verdi.

Yi, konuşmasında, dijital yuanın, güçlü bir dijital ödeme altyapısına sahip bir ülke olan Çin’de itibari para birimine ikame olarak görüldüğüne dikkat çekti ve gizliliğin korunmasının Çin için en önemli konularından biri olduğunun altını çizdi.

Yi, verilerin şifreli olarak saklanacağını ve kişisel olarak tanımlanabilir kimlik bilgilerinin kaldırılacağını ve gizli tutulacağını taahhüt etti. Çin Merkez Bankası Başkanı, bu işlemleri gizli tutmak için özel e-cüzdanlar sağlanacağını söylerken kullanıcıların belirli bir miktara kadar anonim transferler de yapabileceğini ifade etti. Yi Gang, anonimliği, özellikle finansal piyasalarda dikkatle ele alınması gereken iki ucu keskin bir kılıç olarak tanımladı.

Yazar: Günay Caymaz