Kripto para sektöründen güncel haberler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Visa, dijital ödemeleri güvenli hale getirme stratejisinde 4 milyar ağ tokeni bastı

Visa, şirketin dijital ödemeleri ölçeklendirmek ve e-ticaret inovasyonunu daha da hızlandırma amacıyla dört milyardan fazla ağ tokeni bastığını söyledi. ABD merkezli ödemeler devi, dün yaptığı açıklamada dijital ödeme tokeninin dünya genelindeki fiziksel Visa kartlarının sayısını aştığını söyledi.

Başkan Yardımcısı ve Ürün Başkanı Jack Forestell ise basılan tokenlerin ödeme verilerini gizlemek ve tüccarlar, ihraççılar ile tüketiciler için dijital ödemeleri daha güvenli hale getirmek için tasarlandığını söyledi.

Visa, ayrıca dijital tokenler sayesinde 8.600’dan fazla ihraççı ve 800.000 işletmede dolandırıcılık oranlarını %28 oranında düştüğünü ve onay oranlarında %3’lük bir artış sağladıklarını söyledi.

Celsius, eski yöneticisini milyonlarca dolar çalmakla suçladı

Kripto kredi şirketi Celsius’un çöküşüne neden olan koşullar, firmanın eski bir yöneticisini milyonlarca dolarlık kayıp için suçlamasının ardından yeni bir boyut kazandı.

Celsius, bu hafta açılan davada Jason Stone ve şirketi KeyFi Inc. olarak tanımlanan eski fon yöneticisinin yatırım kabiliyetini şirkete yanlış beyan ettiğini ve söz konusu parayı ya kaybettiğini ya da çaldığını iddia etti.

ETH balinaları, Merge öncesi varlıkları borsalara taşıyor

Kripto analiz firması Santiment verileri, Ethereum’un en büyük 10 borsa harici adresi ile borsa adresleri arasındaki farkın kapandığını gösteriyor. Son üç ay içinde, en iyi balina adresleri borsalara önemli miktarda ETH gönderdi, bununla birlikte borsa harici adresler %11’lik bir düşüş gördü ve borsa tabanlı adresler %78’lik bir artış gördü.

Borsalara kripto girişi, genel olarak düşüş eğilimi olarak kabul edilir. Buna göre Balina adreslerinin borsalardaki ETH miktarındaki artış, bu yatırımcıların yakın gelecekte fiyatın düşmesini beklediklerini gösteriyor olabilir.

Dünyanın En Büyük Bitcoin ATM Firması Nasdaq‘ta halka arza hazırlanıyor

Coin ATM Radar verilerine göre dünyanın en büyük bitcoin ATM sağlayıcısı olan Bitcoin Depot, Perşembe günü yapılan bir basın açıklamasına göre, özel amaçlı bir satın alma şirketi (SPAC) ile 885 milyon dolarlık bir anlaşma yoluyla Nasdaq’ta halka arz olacak.

Bitcoin Depot şu anda Kuzey Amerika’da 7.000’den fazla ATM’den oluşan bir filoya sahip ve bu sayede müşterilerin itibari parayı Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine kolayca dönüştürmelerine imkan tanıyor.

2023’ün ilk çeyreğinde sonuçlanması beklenen satın alma işleminin tamamlanmasının ardından Bitcoin Depot, GSR II Meteora Acquisition Corp (GSRM) ile birleşerek ve Bitcoin Depot Inc. olarak Nasdaq ABD borsasında BTM sembolü altında işlem görecek.

Polygon kurucusu, gelişmekte olan pazarlara odaklı web3 girişim fonu için 50 milyon dolar topladı

Ethereum katman-2 ölçeklendirme platformu Polygon, bu yılın başlarında ilk büyük yatırım turunda 450 milyon dolar topladı. Şimdi, protokolün kurucu ortağı Sandeep Nailwal başka bir proje başlatıyor.

Nailwal, Cere’nin kurucu ortağı Kenzi Wang ile birlikte, girişim firmaları, kripto borsaları, aile ofisleri ve kurumlar da dahil olmak üzere yatırımcılardan fon için 50 milyon dolar topladı. Nailwal, öncelikle tüketiciye yönelik merkezsiz uygulamalar (dApps) oluşturan şirketleri desteklemeye yönelik sembolik planların, Polygon’un web3 uygulaması geliştirme hedefiyle uyumlu görünen bir hareket olduğunu söyledi.

Yazar: Günay Caymaz