Kripto paralar dar bantta hareket etmeyi sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto paralar, son 24 saatte yatay kalırken son saatlerde bir miktar volalite artışı görüldü.

Kripto para piyasalarında hafta başındaki yukarı yönlü hareket satışlarla karşılandıktan sonra gün içi işlemlerindeki yatay görünümü kademeli düşüşler takip etti. Bugün öğleden sonra ise bir saatlik zaman diliminde haftanın dip bölgesi test edildikten sonra yukarı yönlü hızlı bir yükseliş yaşandı. 

Bu esnada kripto para vadeli işlemlerinde toplamda 5,5 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edilirken tasfiyelerin %68’ini alış pozisyonları oluşturdu. Diğer yandan 24 saatlik işlem hacmi düşmeye devam ederken şu an 32 milyar dolara çekilmiş durumda.

Bitcoin ve Ethereum ne durumda?

Bitcoin bugünkü işlemlerde 16.700 dolar bandını test etti ve ardından 16.800 dolara geri döndü.

BTC, son 24 saatte sabit kalmaya ederken Ethereum %1,2’lik kısmi bir artışla 1.240 dolara yükseldi.

İlk 10’da son durum

İlk 10 kripto para arasında en çok yükselen kripto para, şu an %2 yükselerek 0,9 dolarda işlem gören Polygon (MATIC) oldu.

{1073899|Cardano}} (ADA) ise %0,14 oranında hafif bir düşüşle 0,31 dolardan alıcı buluyor.

İlk 100’de en çok kazandıran ve en çok kaybettiren kripto paralar

İlk 100 kripto para arasında da kazanç ve kayıpların %5 bandında sınırlı kaldığı görülüyor. Dünden bu yana en çok yükselen kripto paralar; NEXO, EOS, STX, TWT ve GMX olarak sıralandı.

En çok kaybettiren altcoin’ler ise AXS, XCN, NEAR, APE ve FLOW oldu.

Bunun yanında ABD piyasalarının açılış öncesi vadeli endekslerin hafif pozitif hareket ettiği görülüyor. DXY endeksi ise Kasım ayından bu yana devam eden aşağı yönlü ivmede hafta başında bir miktar toparlandıktan sonra bugün 105 seviyesinde denge bulmaya çalışıyor. Ancak dolar endeksinde düşüş görünümü devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz