Kripto paralar dip seviyeden talep gördü: LUNC tırmanışını sürdürüyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto paralar, dün haftanın dip seviyesini belirledikten sonra gelen alımlarla bir miktar toparlandı. ABD işlem saatlerinde başlayan alıcılı seyir ile toplam sermaye değeri, 980 milyar dolar bandına geri döndü. 

Günün önemli gelişmeleri arasında Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı var. Türkiye saatiyle 15.15’de açıklanması beklenen ECB faizinin, 75 baz puan artırılması bekleniyor. Diğer yandan Fed Başkanı Jerome Powell da bugün TSİ 16.00 sularında bir panelde konuşma yapacak. Bu gelişmelere göre kripto para piyasalarında volatilitenin bugün de yüksek kalacağını görebiliriz.

Piyasalarda son duruma baktığımızda Bitcoin’in son tepki alımlarıyla 19.000 dolar bandına geri döndüğü görüldü. Ethereum (ETH), son 24 saatte yüzde 6 oranında yükseliş görerek yeniden 1.600 dolar bandına yerleşti. İlk 10 kripto para arasında BNB ve Solana, son tepki alımlarından yararlanan altcoin’ler olarak sırasıyla yüzde 5,5 ve yüzde 4,3 oranında yükseldi. 

LUNC ilk 30 kripto para arasında

Son günlerin en çok konuşulan kripto varlığı Terra Classic (LUNC), bu haftanın ilk yarısında kısmi bir düzeltme gördükten sonra yoluna devam etti ve 0,000475 dolardaki son zirvesini aşarak 0,0005 dolar bandına yerleşti. Son 24 saatte yüzde 44 oranında değer artışı gören LUNC’nin piyasa değeri ise 3,2 milyar dolara yükselmiş görünüyor. Son değer artışıyla birlikte en büyük 26. kripto para konumuna yükselmiş oldu.

Diğer yandan LUNC’nin piyasa değerinin bir süredir 2 milyar dolar seviyesinde olmasına rağmen bazı kripto para listeleme sitelerinde ilk 100’de gösterilmemesi dikkat çeken bir detaydı. Ancak muazzam talep artışına sahip kripto varlık, şu an tüm popüler listeleme sitelerinde ilk 30 kripto para arasında gösteriliyor.

Son 24 saatlik işlemlerde LUNC’nin ardından Helium da tepki alımlarına devam etti ve şu an değerini yüzde 34 oranında artırdığı görülüyor. Ancak bilindiği gibi Helium, son 1 aydır çekirdek geliştiricilerinin Solana ağına geçme niyetini açıklamasıyla sert bir düşüş gördü. Şimdi ise Helium pazarında dip seviyelerden tepki alımları gelmeye devam ediyor. 

Bu iki altcoin’in ardından EOS da yüzde 20 oranında sıçramayla en çok kazandıran altcoin’ler arasında yerini aldı. 

Yazar: Günay Caymaz