Kripto paralar dünkü geri çekilmenin ardından bugün yatay hareket ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto paralar, dün güne pozitif başladıktan sonra ABD işlem saatlerinde gelen satışlarla geçen haftaki destek bölgesine geri çekildi. 

Piyasalarda düşük hacimli işlemlerle ilerlerken dün 870 milyar dolara ulaşan piyasa değeri, bugün 850 milyar dolara kadar çekildi. Dün ABD endekslerinin geri çekilmesini takip eden kripto para piyasası, bugün ABD seansı öncesi yatay konumuna devam ediyor. Bunun yanında ABD vadeli endekslerinin hafif alıcılı yatay pozisyonu, kripto paraların ilerleyen saatlerde konumunu korumasını sağlayabilir. 

Bitcoin, hafta başında 17.000 dolar bandına girdikten sonra 17.400 dolara kadar ulaştı. Gün sonuna doğru satışların yoğunlaşmasıyla birlikte gerileyen BTC, %1,5 düşüşle 17.000 dolar sınırına tutunmaya çalışıyor. 

Ethereum, 1.300 dolar sınırında dirençle karşılaştıktan sonra %2,5’e ulaşan bir kayıpla 1.250 dolara kadar geriledi ve bu noktada yeniden destek buldu. 

Bugün piyasa genelinde satıcılar hakim durumda. İlk 10’da en çok düşen kripto para ise %5 gerilemeyle 0,1 dolara kadar düşen DOGE oldu. Diğer yüksek piyasa değerine sahip altcoin’ler ise son 24 saatlik zaman diliminde %2 bandında düşüşe sahip. 

İlk 100 kripto parada son durum

Akşam saatlerine doğru ilk 100 kripto paranın 84’ü ekside devam ediyor. Az sayıda kripto para düne göre değer kazanırken bu varlıklar arasında Axie Infinity (AXS), %15’i bulan değer artışıyla öne çıktı. AXS, dün gün boyu talep görmeye devam etti. Özellikle akşam saatlerinde ciddi bir sıçrama yaptı ve 10,4 dolara kadar yükseldikten sonra 8 dolar bandına çekildi. Bugün de benzer bir ivme yakalayan kripto para, bu sefer gün içinde 10,2 dolara kadar yükseldi ve şu an 9,3 dolar bandında alıcılı buluyor. 

Axie Infinity neden yükseldi?

Axie Infinity’nin yerel varlığı AXS’in yükselişi, geliştiricilerin Axie topluluğu ile birlikte bir şehir planlama ekibi, topluluk konseyleri, merkezsiz topluluk kurma gibi planları duyurmasının ardından geldi.

Diğer yandan bugün ilk 100’de kısmi kazançlar sağlayan diğer altcoinler, SNX (%4,2), AR (%4), STX (%1,64) olarak sıralandı. 

Günün en çok düşen altcoin’leri ise CRO (-%6,25), GMX (-%6), NEXO (-%5,8) ve DOGE (%5) oldu.

Yazar: Günay Caymaz