Kripto paralar yıl sonuna doğru daha fazla düşüşe direnmeye devam ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kripto paralar, dün günün ilk saatlerinde haftanın dip seviyelerden tepkinin ardından yatay hareketine devam ediyor.

Dün ABD işlem saatlerinde kısa süreli bir volatilitenin ardından Bitcoin (BTC), 17.000 doları  test etti. Ardından bant hareketine geri dönen en büyük kripto para 16.800 dolarlık pivot seviyesinde hareketini sürdürüyor.

Aynı saat diliminde Ethereum, 1.200 – 1.230 dolar arasında dalgalandıktan sonra  1.210 dolar bandında denge buldu. Son duruma göre Bitcoin, ticaret alanını hafta sonu 16.600 – 16.800 dolar aralığından 16.800 doların üzerine taşıdı. Ethereum ise 1.200 doların altında biraz vakit geçirdikten sonra bu hafta yeninden 1.200 dolar bandını kazandı. Buna göre kripto paraların, yılın bitmesine günler kala satış baskısından uzak sakin bir seyirde devam ettiği görülüyor. 

Diğer yandan bugün halka açık en büyük madencilik şirketlerinden Core Scientific’in iflas başvurusunda bulunması piyasada bir miktar gerginliğe yol açtı. Şirketin elinde bulunan Bitcoin rezervi, endişenin ana konusu olurken şirketin iflas koruma aldıktan sonra faaliyetlerine devam etme niyeti, piyasaları bir miktar sakin tuttu. Ancak ABD seansında bu gelişmenin olumsuz fiyatlanma riski güncelliğini koruyor. 

Diğer yandan ABD piyasalarının açılışı öncesi vadeli endekslerin pozitif seyretmesi, kripto paralarının da günün geri kalanında hafif pozitif yatay seyretmesi için destek olabilir. 

Piyasa değerine göre sıralı listede Bitcoin ve Ethereum, son 24 saatte pozisyonlarını korurken diğer altcoin’ler, hafif düşüş eğilimine sahip. BNB, 250 doların hemen altında sabit kalırken ADA %2’ye yakın kayıpla 0,25 dolarda işlem görüyor. DOGE, %1 düşüşle 0,074 dolar desteği altına sarktı. XRP ve MATIC ise yarım puanlık kayıplarla sırasıyla 0,342 dolar ve 0,796 dolar seviyelerinde alıcı buluyor. 

Altcoin piyasasında son durum

Akşam saatlerinde doğru ilk 100 kripto paranın 62’si dünkü ekside devam ediyor. Son 24 saatlik fiyat hareketine göre düşük oranlı kazanımlar elde eden altcoin’ler arasında Toncoin (TON), %8 değer artışıyla ilk sırada yer alıyor. Ardından %5 bandında değer kazanan Decred (DCR) ve XDC Network (XDC) geliyor. 

Günün en çok kaybettiren altcoin’leri ise Neutrino USD (USDN) (-%7,15), Chain (XCN) (-%4), Terra Classic (LUNC) (-%3,7), Lido DAO (LDO) (-%3,6) ve Mina (MINA) (-%3,3) geliyor.

An itibarıyla toplam kripto para piyasa değeri 811 milyar dolarda bulunuyor. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise yeniden düşüşe geçerek 30 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor.

Yazar: Günay Caymaz