Kripto paraların benimsenmesi 2022’de yavaşlasa da 2021 öncesi seviyelerin hâlâ üzerinde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain analiz firması Chainalysis’in yaptığı araştırmaya göre, kripto paraların benimsenmesi, bu yıl ayı piyasasının başlamasından itibaren önemli oranda yavaşlarken hâlâ 2021’den önceki seviyelerin üzerinde gerçekleşiyor.

Küresel endeks puanına göre, kripto benimsemesi, 2021 yılının ikinci ve dördüncü çeyreğindeki en yüksek seviyelere oranla 2022’nin ilk iki çeyreğinde yavaşlarken ilk boğa piyasası öncesindeki seviyelerden daha yüksek kaldı.

Chainalysis’in yayımladığı 2022 Kripto Para Coğrafyası raporunun devamında ise, kriptonun en çok kullanıldığı 20 ülkeden 18’inin, kripto para biriminin havale göndermek ve yüksek enflasyona karşı tasarruflarını koruyabilmek için kullanıldığı düşük ve orta gelirli ülkeler olduğu ortaya çıktı.

Raporun özeti, düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşayan insanların temel günlük finansmanlarını gerçekleştirebilmek için güvendikleri Bitcoin‘in kriptoya öncelikli giriş noktası olarak kullanıldığı bir istatistiği de ortaya koyarken DeFi, daha gelişmiş ekonomilerde hem daha sofistike bir finansal işlem aracı hem de bir yatırım fırsatı olarak hız kazanıyor.

DeFi’ın benimsenmesi, kripto işlem hacminin yüzde 37 olduğu Kuzey Amerika’da ve yüzde 31’le Batı Avrupa’da en yüksek seviyesini gördü.

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır