Kripto yatırım fonlarında son durum: Kurumsal yatırımcı kararsız hareket ediyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Kurumsal yatırımcıların kripto varlıklara dayalı fon talebi zayıf kalmaya devam ediyor. 

Coinshares tarafından sunulan verilere göre geçen hafta kripto varlık yatırım ürünleri, 12 milyon dolarlık net giriş gördü. Şirketlerin yönetimi altındaki toplam varlıklar (AuM), geçen hafta itibarıyla 25 milyar dolar seviyesinde kaldı. Raporda bir ayı aşkın süredir yatırımcı ilgisinin düşük kalması, AuM değerinin sabit kalmasında etkili olmaya devam ediyor.

Kurumsal yatırımcılar, Bitcoin pozisyonlarında kararsız kaldı

Varlık bazında bakıldığında geride bıraktığımız hafta Bitcoin’e dayalı fonlar, 8,8 milyon dolarlık artışla önde seyrederken ikinci sırada Bitcoin’in düşüşüne odaklı Bitcoin Short fonuna girişlerin 6,6 milyon dolar yer alması dikkat çekiciydi. Hem Bitcoin hem de short Bitcoin ürünlerine yakın miktarlarda yatırım yapılması, kurumsal yatırımcının kararsız kaldığı konusunda yorumlandı.

Bu durum, ABD enflasyon verisinin açıklandığı geçen hafta kurumsal yatırımcıların volatiliteye karşı fonlarını koruma amaçlı olarak iki yönlü pozisyon aldığı şeklinde de yorumlanabilir. 

Diğer yandan Ethereum fonlarından çıkışlar devam ediyor. Geçen hafta Ethereum’a dayalı fonlarından 3,3 milyon dolarlık daha çıkış gerçekleşirken ay başından bu yana çıkış miktarı, 6,2 milyon dolar ve yılbaşından bu yana ise 368,7 milyon dolara ulaştı.

Ülke bazında bakıldığında ise ABD yatırımcılarının, 20 milyon dolara yakın haftalık girişleriyle talep artışına öncelik ettiği görülüyor. Avrupa pazarında ise İsveç ve İsviçre’de toplamda 10 milyon dolara yakın çıkışlar görüldü. 

Diğer ülkelerde ise düşük miktarlı hacimler söz konusuydu. Son duruma göre ABD’nin, 25 milyar dolarlık pazarda 18 milyar dolara ulaşan kripto varlıklara dayalı fonlarla hakimiyetini koruduğu görülüyor.

Yazar: Günay Caymaz