MicroStrategy, daha çok Bitcoin almak için yeni planını açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Piyasanın en çok Bitcoin tutan kurumsal şirketi MicroStrategy, Bitcoin alımlarına devam etme niyetini bir kez daha ortaya koydu.

Çok uluslu yazılım şirketi, 500 milyon dolarlık hisse satışından elde edeceği gelirle BTC alımlarına devam edeceğini açıkladı. Şirket, geçtiğimiz haftanın son iş günü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonuna (SEC) yaptığı başvuruda 500 milyon dolarlık hisse satışı için yatırım şirketleri BTIG ve Cowen ile sözleşme imzaladıklarını duyurdu. Açıklamanın devamında hisse satışından elde edilecek gelirin kurumsal amaçlar için kullanılacağının belirtilmesinin yanında Bitcoin alımı için de kullanacağı belirtildi.

MicroStrategy kanadında gelen bu açıklama ise piyasa tarafından pozitif fiyatlandı. Geçen haftanın ikinci yarısında haftanın dip fiyatlarından başlayan toparlanma hareketi Cuma günü BTC fiyatının yüzde 10 gibi önemli bir oranda değer kazancıyla hızlandı. Bitcoin, son yukarı yönlü hamlesiyle hafta açılışında 22.300 dolar bandına kadar yükseldi. Ancak ardından gelen satışlarla bir miktar düştü ve şu an 21.800 dolar seviyesinde bulunuyor.

MicroStrategy, Bitcoin politikasından vazgeçmiyor

Son olarak MicroStrategy’nin CEO’su ve önemli bir Bitcoin savunucusu olan Michael Saylor, görevinden ayrılarak şirketteki çalışmalarına yönetim kurulu başkanı olarak devam edeceğini açıklamıştı. Bunun yanında Saylor, şirketin Bitcoin yatırımı stratejisinde bir değişiklik olmayacağının da üzerinde durdu. 

2020 yılından bu yana Bitcoin alımlarına devam eden MicroStrategy, o zamandan beri portföyüne 2,7 milyar doların üzerinde 130.000’den fazla BTC ekledi. Ancak Bitcoin, Kasım ayında görülen 69.000 dolar zirvesinden bu yana yüzde 70’e varan düşüş görmesi, MicroStrategy’nin de son bilanço rakamlarına göre 918 milyon dolara yakın bir değer düşüklüğü yazmasına neden oldu. 

Yazar: Günay Caymaz