Mobileye, hisselerini 18-20 dolar arasında fiyatlandırdıktan sonra 16 milyar dolar değerleme hedefliyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Senad Karaahmetovic

Intel’in (NASDAQ:INTC) Mobileye birimi bugün ilk halka arz (IPO) yoluyla 41 milyon hisse satmak için başvuruda bulundu. Şirket 16 milyar dolara kadar bir değerleme hedefliyor.

Halka arz fiyatının hisse başına 18 ila 20 dolar arasında olacağı ve satıştan elde edilecek net gelirin “işletme sermayesi ve genel kurumsal amaçların yanı sıra Intel’e olan borcun bir kısmının geri ödenmesi” için kullanılacağı öngörülüyor.

Halka arzdan sonra Intel, oy gücünün yaklaşık %99,4’ünü temsil eden B Sınıfı adi hisse senetlerinin tamamına sahip olacak.

Dosyalama ayrıca önemli yatırımcılar olan Baillie Gifford ve Norges Bank Investment Management’ın, bu halka arzda sunulan A Sınıfı adi hisse senetlerinden toplam 330 milyon dolara kadar satın almayı hedeflediklerini gösteriyor. General Atlantic, halka arz fiyatına eşit bir hisse başına fiyatla 100 milyon dolarlık A Sınıfı adi hisse senedi satın almayı kabul etti.

Ayrıca CEO Amnon Shashua, 10 milyon dolara kadar A Sınıfı adi hisse senedi satın almakla ilgilendiğini belirtti.

Mobileye hisseleri Nasdaq borsasında “MBLY” sembolü ile işlem görecek.

Goldman Sachs ve Morgan Stanley garantör olarak başı çekerken onları Evercore ISI, Barclays, Citigroup, BofA ve diğerleri takip ediyor.