Persimmon, konut piyasasındaki endişeler nedeniyle temettü politikasını askıya aldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Scott Kanowsky

 Persimmon (LON:PSN), İngiltere’nin konut piyasasının karşı karşıya olduğu olumsuzluklar nedeniyle harcamalarda daha muhafazakâr bir yaklaşım benimsemek üzere temettü ödeme programından vazgeçti.

Salı günü yaptığı açıklamada İngiliz konut yapım şirketi, “siyasi ve makro-ekonomik ortamda artan belirsizliği” gerekçe göstererek sermaye tahsis programını sonlandıracağını söyledi. Şirket bunun yerine “ihtiyatlı bir şekilde faaliyet göstererek” yeterli sermayeyi korumayı amaçlayan yeni bir politika uygulayacak.

Persimmon ; İngiltere’nin emlak piyasasının, artan faiz oranlarının yanında mortgage kredileri ve müşteri talebi üzerinde baskı oluşturan ekonomik korkuların etkisi altında olduğu konusunda uyarıda bulunduğu sırada bu karar alındı.

Bu durum, Persimmon’un 1 Temmuz – 7 Kasım dönemine ait ortalama net özel haftalık satış oranına da yansıdı ve 0,78 olan geçen yılın aynı dönemine göre 0,60’a düştü. 2022’den sonrası için ayrılan vadeli satışlar da bir önceki yıla göre düşüş yaşadı.

Bu arada Persimmon, yüksek binalarındaki kaplamaların sökülmesi çalışmaları için ayırdığı nakit miktarını 75 milyon sterlinden 350 milyon sterline çıkardığını açıkladı.

FTSE 100 firması, 2023 yılı için özel bir öngörüde bulunmak için henüz çok erken olduğunu ancak daha az yasal tamamlama ve ortalama satış fiyatlarındaki bozulmanın, gelecek yıl marjlar üzerinde “bir etkisi” olmasını beklediğini de sözlerine ekledi.

Şirketin hisseleri Salı günü %6’dan fazla değer kaybetti.