Polygon (MATIC), son gelişmelerin fiyatlanmasıyla önemli bir sıçrama yaptı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Polygon ağı, son zamanlarda önemli gelişmelere sahne olarak altcoin piyasasında öne çıkmaya devam ediyor. Bu durum ağın yerel tokeni MATIC’in önemli oranda fiyatlanmasını sağladı.

Instagram ve Forex işlemleri için DeFi testi, Polygon’u tetikledi

Polygon, bu hafta Instagram’in NFT pazar yeri duyurusunun ardından gözlerin çevrildiği Blockchain ağı oldu. Zira Instagram, daha önce NFT projesiyle ilgili Blockchain ağı olarak Polygon’u kullanacağını duyurmuştu. Bu gelişmenin yanında JPMorgan, Singapur’un Guardian projesi kapsamında DeFi’deki ilk sınır ötesi transferini Polygon ağını kullanarak gerçekleştirdi.

Bu önemli gelişmelerin ışığında MATIC tokeni, dün 0,87 dolar fiyatından açıldıktan sonra bugün 1,16 dolar sınırına kadar yükselerek %30’un üzerinde önemli bir değer artışı kaydetti. MATIC, ayrıca bu sıçramayla psikolojik direnç fiyatı, 1 doları da kırmayı başardı.

Polygon, son zamanlarda önemli ağ aktiviteleri kaydediyor

Son gelişmeler, özellikle büyük yatırımcılar tarafından fiyatlandı. Kripto analiz platformu Santiment de son zamanlarda MATIC piyasasında büyük yatırımcı aktivitesinin artışına dikkat çekti. Analiz platformu, Şubat ayından bu yana 100 bin doların üzerinde MATIC bulunduran cüzdanların zirve seviyesine ulaştığını raporladı.

Ekim ayının ilk yarısında zirve yapan büyük yatırımcı cüzdanlarının 10 milyonun üzerinde MATIC tuttukları görüldü. Bu gelişmelerin yanında geçen ay Polygon, benzersiz adres sayısının artışında Ethereum’u geride bırakarak önemli bir gelişme kaydetti.

Polygon, bugün 9,6 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 11. kripto para konumunu koruyor. MATIC, sabah saatlerinde 1,1589 dolara kadar yükselerek son 6 ayın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra gelen kâr satışlarıyla 1,10 dolar bandına doğru bir düşüş gördü.

Yazar: Günay Caymaz