Ripple, bu ay emanet cüzdanına 1,2 milyar XRP kilitledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Ripple, bu ay da emanet cüzdanından XRP çıkarmadı. Bunun yerine şirketin emanet cüzdanına 1,2 milyar XRP gönderdiği görüldü.

Ripple, 2018 yılından bu yana XRP likiditesini desteklemek amacıyla rutin olarak her ayın ilk günü emanet cüzdanından 1 milyar tokeni piyasa sürdükten sonra bu tutarın büyük bir bölümünü yeniden cüzdana aktarıyordu. Bu işlem, likiditeyi desteklemek için yapılırken kripto paranın fiyatında önemli bir etkisi olmasa da XRP arzını artıran bir hareket olarak çoğu zaman yatırımcıların tepkisini çekiyordu. 

Ancak geçen aydan bu yana Ripple’ın bu programa devam etmediği görülüyor. Geçen ay piyasaya XRP sürülmediği görülürken bu ay ek olarak şirketin emanet cüzdanına 1,2 milyar XRP kilitlemesi dikkat çekti. 

Whale Alert tarafından raporlanan işlemlere göre Ripple, şu an yaklaşık 543 milyon dolar değerindeki 1,2 milyar XRP’nin 3 işlemde emanet cüzdanına çekildiğini gösterdi. 

Ripple, XRP’yı piyasaya sürdüğü dönemde toplam arzın %55’ini emanet hesabına kilitledi. Burada amaç kripto paranın fiyatını yükseltmekti. Şirket, bu karar ile birlikte her ayın ilk günü piyasaya 1milyar XRP süreceği programı da başlattı. 2018 yılının Ocak ayında XRP, kripto para piyasalarındaki ilk dikkat çeken boğa sezonu yaşanırken 3,4 dolara kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek değerine ulaştı.

Bunun yanında Ripple, geçtiğimiz günlerde yayımlanan 3. çeyrek finansal raporunda XRP varlıklarının ilk kez token arzının %50’sinin altına düştüğünü gösterdi.

Ripple’ın yüksek miktarda XRP’yi emanet cüzdanına çekmesinin yanında Whale Alert, büyük yatırımcıların yüksek miktarlı XRP transferlerine de dikkat çekti. Buna göre son 24 saat içinde Büyük XRP yatırımcıları, yaklaşık 215 milyon dolar değerinde 475,18 milyon XRP transferi gerçekleştirdi. 

XRP fiyatında son durum

XRP, 20 Ekim’de 0,42 dolara kadar düştükten sonra dip bölgeden gelen talep artışıyla Ekim ayı düşüş trendine son verdi. Son iki haftadır yatay hareket eden XRP, ortalama 0,45 – 0,475 dolar aralığında dalgalanıyor. 

Son 24 saatte %2’ye yakın düşüş gören XRP, haftalık bazda %3’e yakın değer kaybıyla devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz