Ripple’ın SEC ile uzlaşabileceği söylentileri XRP fiyatına olumlu yansıdı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Ripple tokeni XRP, dünkü dip seviyesinden %20’ye ulaşan değer artışı gördükten sonra bugün 0,38 dolar bandında hareket ediyor.

XRP, dün 0,32 dolara kadar geriledikten sonra yeni bir talep dalgası gördü. Ripple tokeni, şu an ilk 100 kripto para içerisinde en çok artan 4. kripto para olarak devam ediyor.

XRP’nin bugün trend olmasını sağlayan gelişmeler arasında dünkü duruşmada yargıcın davada görüş bildirmek isteyen kurumlara onay vermesi vardı. Bunun yanında bir televizyon yayınında ABD SEC’in Ripple ile uzlaşabileceğine yönelik söylentilerden bahsedilmesi, XRP’nin son 24 saatteki yükselişini tetiklemiş olabilir. 

FOX Business’ta Hard Money programının sunucusu Natalie Brunell, dün SEC ile Ripple’ın uzlaşmayı planladığını iddia etti. Ancak bu iddianın daha sonra Ripple sözcüsüyle yapılan görüşmede gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 

Ripple davasını yakından takip eden avukat Jeremy Hogan da uzlaşma söylentileri hakkında görüş bildirdi ve FOX’un daha önceki açıklamalara dayanarak böyle bir çıkarımda bulunmuş olabileceğini söyledi. Bu yılın başlarında SEC’in Ripple ile uzlaşmaya gideceğine yönelik söylentiler bir kez daha gündem olmuştu, ancak devamında herhangi bir gelişme yaşanmadı.

Yine de Ripple ve yerel tokeni XRP, sosyal medyada trend oldu. Bu da XRP’nin Bitcoin ve Ethereum’dan daha iyi performans göstermesine ve çift haneli oranlarda kazanım elde etmesine yardımcı oldu. 

Mahkemenin yargıcı davada görüş bildirme taleplerini onayladı

ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, Ripple’ın ve SEC’in destekçilerinin duruşmada görüş bildirmelerine izin verdi.

Bunun yanında Ripple’ın en büyük destekçisi olarak görülen Coinbase, resmi özetini zaten mahkemeye sunmuştu. 

Coinbase, özetinde SEC’in kripto para piyasasını dikkatli şekilde ele alamadığını savundu. Bunun yanında Coinbase, SEC’in Ripple ile ilgili aldığı kararın piyasa katılımcılarına zarar verdiğini ve XRP’nin piyasa değerinde 15 milyar dolarlık bir kayba neden olduğunu belirtti.

SEC’i destekleyen iki kurum, InvestReady ve New Sports Economy Institute (NSEI) de alınan onayla resmi sunumlarını yapabilecek. Bu kurumlar arasında InvestReady, Ripple’ın iddialarının dayanaksız olduğunu savunurken XRP’nin merkezi bir finansal varlık olarak menkul kıymet özelliklerini yansıttığı yönünde görüşe sahip.

Yazar: Günay Caymaz