Ripple’ın XRP varlıkları ilk kez toplam arzın yarısından daha az

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Ripple tarafından yayımlanan 3. çeyrek raporunda, Ripple’ın portföyünde bulunan XRP miktarının ilk kez toplam arzın yarısından daha az olduğu görüldü. 

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, bu durumu şirket için bir dönüm noktası olarak değerlendirdi. Ripple, geçmişte sahip olduğu XRP miktarıyla yoğun eleştirilere maruz kalmış ve bu durum, kripto parada merkezileşme gibi önemli bir sorun teşkil ettiği şeklinde yorumlanmıştı.

Garlinghouse açıklamasının devamında Ripple’ın 10 yıldır fayda sağlamak için hız, güvenlik ve ölçeklenebilirlik ile XRP ve XRP Ledger kullanmaya odaklandığını söyledi. Ripple CEO’su ayrıca XRP’nin ödeme sistemlerinde kullanımı arttıkça gerçek faydasını yansıtmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Ripple, bunun yanında yayımladığı raporda merkezileşme iddialarına yanıt olarak XRP Ledger’ın mevcut 130 node’sinin sadece 4’ünü işlettiğini iddia etti. Raporda XRP satışlarına bakıldığında şirketin 3. çeyrekte 310,68 milyon dolar değerinde XRP sattığı görüldü. Bu sayı, 2. çeyrek finansal sonuçlarında 408 milyon dolardı. Buna göre Ripple’ın toplam satışları 2022’nin 3. çeyreğinde toplam XRP hacminin %0,42’sini oluşturdu.

Yapılan açıklamada XRP satışlarının sadece isteğe bağlı likidite (ODL) ürününe bağlı olarak gerçekleştiği bildiriliyor. Ripple, ODL sistemiyle iki itibari para arasında sorunsuz ve hızlı bir transfer için XRP’yi kullanır.

Diğer yandan SEC ile yasal mücadelesine devam eden Ripple, son olarak William Hinman görüşme kayıtlarının mahkemeye teslim edilmesiyle büyük bir avantaj elde etti.

XRP ise son 24 saatte %2,5’e yakın gerilemeyle 0,46 dolar bandından el değiştirmeye devam ediyor. Son bir haftalık zaman diliminde ise %3,5’in üzerinde kazanca sahip.

Yazar: Günay Caymaz