Solana, akıllı telefonuyla piyasanın devlerine meydan okumaya hazırlanıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Solana, akıllı telefon sektörüne adım atarak bu alanda önemli pazar payına sahip Apple, Samsung ve Google‘ın pazar payının bir kısmını elde etmeyi amaçlıyor. 

Solana kurucu ortağı Anatoly Yakovenko, katıldığı bir konferansta Solana girişiminin yan kuruluşu Solana Mobile hakkında bazı bilgiler verdi. Solana, Saga adı verilen akıllı telefonuyla bilinen iş modellerinden web3’e bir geçiş sağlayarak geliştiricilere bir alternatif sunmak istiyor.

Edinilen bilgilere göre akıllı telefon, yerleşik kripto para cüzdanlarına, Solana Pay uygulamasına sahip olacak, aynı zamanda Solana ağında inşa edilen oyun ve pazar yeri uygulamalarına erişimi kolaylaştıracak. Şu an gelişmekte olan Web3 için önemli bir donanım olarak görülen Saga, dijital varlıklara kolay erişim sağladığı için geliştiriciler tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Anatoly Yakovenko, projeyi Solana için bir dönüm noktası olarak görüyor, ancak önümüzdeki birkaç ay içerisinde ciddi satış rakamları beklemiyor. Bunun yanında önümüzdeki yıl satışların 25 bin ila 50 bin adet olmasının hedeflerine uygun bir rakam olacağını söyledi. 

Solana akıllı telefon sektörüne iddialı giriyor

Solana, ilk olarak Haziran ayında duyurduğu Saga adlı telefonunu, 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunmayı planlıyor. 6,67 inci ekran, 12gb Ram ve 512 GB dahili hafızaya sahip telefonda Qualcomm Snapdragon 8+ Gen işlemci bulunuyor. 

Bunun yanında Solana’nın akıllı telefonu Intel, Google gibi şirketler için de donanım oluşturan alanında deneyimli lider teknoloji şirketi OSOM tarafından tasarlandı. Ayrıca Solana, Android geliştiricilerinin platformda uygulamalar geliştirmeleri için Solana Mobile Stack adlı bir uygulamayı da piyasaya sürdü.

Yakovenko, konuşmasının devamında 7 milyar insanın akıllı telefon kullandığını ve 100 milyondan fazla kişinin de dijital varlıklara sahip olduğuna değindi. Bu sayıların artmaya devam edeceğini söyleyen Anatoly Yakovenko, Saga’nın mobil cihazlar için bir Web3 standartı haline geleceğini iddia etti.

Yazar: Günay Caymaz