Tesla yaklaşık 7.000 kişiye istihdam sağlayacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yazar – Michael Elkins

Tesla (NASDAQ:TSLA) bu hafta kariyer sitesinde Haziran ortasından bu yana neredeyse %50’lik bir artışla 6.900’den fazla iş ilanı paylaştı. Thinknum Alternative Data ve hedge fonu Snow Bull Capital tarafından benzer şekilde takip edilen verilere göre Mayıs ayında 7.400’ün üzerinde iş ilanıyla 2022 zirvesine ulaşmıştı.

Snow Bull Capital’in başkanı Taylor Ogan, Tesla’nın iş ilanlarının önemli olduğunu çünkü şirketin nerede büyümeye çalıştığını gösterdiğini söyledi. “Elimizdeki bu öncü gösterge, diğer her şeyden daha önemli.”

Tesla’nın web sitesindeki iş ilanlarının yaklaşık dörtte üçü Kaliforniya, Teksas ve Nevada’da yoğunlaşan ABD pozisyonları için, ardından yeni bir fabrikanın bulunduğu Almanya ve Kanada geliyor. Tesla, yakın zamanda üretimi artırmak için Şangay fabrikasını yenilediği Çin’e odaklı başka bir web sitesinde 200’den fazla iş ilanı listeliyor.

Tesla’nın iş ilanlarında son aylarda görülen istikrarlı artış; KPMG tarafından yapılan ankete katılan küresel CEO’ların neredeyse %90’ının, önümüzdeki 12 ay içinde bir durgunluk beklediği ve neredeyse yarısının işten çıkarmaları değerlendirdiği bir döneme denk geliyor.

Tesla CEO’su Elon Musk, Haziran ayı başında meslektaşlarını ekonomi hakkında “çok çok kötü” hislere sahip olduğu konusunda uyarmış ve elektrikli otomobil üreticisinin bazı çalışanları işten çıkarması gerektiğini söylemişti. Daha sonra da önümüzdeki 12 ay içinde toplam personel sayısının artacağına dair bir tweet attı.

TSLA hisseleri Salı günü piyasa öncesinde %3,30 artış gösterdi.