THY, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsoru oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Türk Hava Yolları, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmi sponsoru oldu. Şampiyonlar Ligi’nin 2023 yılı finalinin İstanbul’da gerçekleşecek olması sponsorluk anlaşmasına ayrı bir önem katıyor. 

Sponsorluk anlaşmasına göre THY, maç etkinliklerinde saha kenarı LED ekranlarında logo ve isim kullanım hakkına sahip olacak. Ayrıca THY, UEFA Süper Kupa, UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi ve UEFA Gençler Ligi finallerinin de resmi sponsoru oldu.

Şampiyonalar Ligi maçları, 200 ülkede 70’den fazla yayıncı tarafından 680 milyona yakın sporsever tarafından takip edilen ve dünyanın en çok ilgi gören spor organizasyonlarından biri konumunda.

THY’nin UEFA Şampiyonalar Ligi sponsorluğunu duyuran ilk isim Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat oldu. Lansman, THY üst yöneticiler ile UEFA Başkanı Aleksander Čeferin ve UEFA Pazarlama Direktörü Guy-Laurent Epstein’in de katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, sponsorlukla ilgili şunları söyledi:

THYAO hissesinde son durum

THYAO, güne yüzde 2’ye yakın yükselişle 73,1 TL’den başladı. Sabah seansında 74 TL’ye kadar yükselen hisse, gün içi işlemlerde 73,4 TL seviyesinde yatay hareket ediyor. 

2022 yılının ikinci çeyreğinde 11,3 milyar TL kâr açıklayan THY’nin hissesi değeri, son 1 yılda önemli bir yükseliş performansına sahip. Geçen sene bu dönemde 12 TL bandında hareket eden THYAO, son 1 senede değerini yüzde 500’e yakın artırarak bugün 74,1 TL fiyatında zirve gördü. THYAO trendi, önemli bir düzeltme görmeden güçlü şekilde devam ediyor.

Yazar: Günay Caymaz