Twitter kendi kripto cüzdanını geliştirmek için harekete geçti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Sosyal medya devi Twitter’ın kendi kripto para cüzdanını geliştirme sürecinde olduğuna dair iddialar ortaya atıldı. İddia sahibi yazılım mühendisi Jane Manchun Wong, şu anda projenin geliştirme aşamasında olduğunu ve ekibin hâlâ bir prototip üzerinde çalıştığını söyledi.

Twitter’ın geliştirme aşamasında olan kripto cüzdanı hakkında elde edilen ilk bilgilere göre cüzdan ile aracısız şekilde fon yatırma ve çekme işlemi yapılabilecek. Twitter ise henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Web3’e odaklı bir proje olarak görülen kripto cüzdan geliştirilmesi, Twitter’ın eski CEO’su Jack Dorsey’nin kripto dostu yaklaşımını takip ediyor. Dorsey, Twitter CEO’su olduğu dönemlerde kullanıcıların kripto cüzdanlarını profillerine bağlama özelliği getirmişti. İlk olarak Bitcoin ile uyumlu cüzdanlara izin verilirken daha sonra bu özellikle Ethereum adresleri ve NFT’lere doğru genişletildi.

Bu iddia önümüzdeki dönemlerde resmiyete kavuşursa kullanıcılar, bundan sonra Twitter hesaplarına harici bir cüzdan bağlamaya gerek duymadan bahşiş gönderme ve alma, NFT profil resimleri gibi özellikleri çok daha kolay bir şekilde kullanabilecek.

Ortaya atılan bu iddia, Twitter’ın Elon Musk tarafından satın alınma sürecinin ortasında geliyor. Bilindiği gibi Elon Musk da Twitter’ı daha kripto dostu bir platforma dönüştürme planlarına sahip. 

Twitter, ayrıca Bluesky adında bir projeye de sahip. Bu proje kapsamında geliştiriciler, oluşturulması hedeflenen sosyal protokol ile şirketin ötesinde Bitcoin ve kripto paralar gibi değerlerin benimsenebileceği daha şeffaf ve merkezsiz yapıların oluşturulmasını amaçlıyor.

Diğer yandan diğer bir sosyal medya devi Facebook, geçtiğimiz yıllarda benzer bir oluşum başlatmıştı. Facebook, Novi adını verdiği kripto cüzdanını hayata geçirmek için çok çaba sarfetti, ancak proje başarısızlıkla sonuçlandı.

Yazar: Günay Caymaz