Vakıfbank, Türkiye Sigorta’daki bağlı ortaklık paylarının alımını gerçekleştirdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – Vakıfbank, Türkiye Sigorta’nın sahip olduğu Vakıf Pazarlama, Vakıf Faktoring, Vakıf Enerji, Vakıf Yatırım Menkul Değerler ve Taksim Otelcilik paylarını satın aldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamalara göre Türkiye Sigorta A.Ş., iştiraki Vakıf Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin sermayesinin %9,76’sını temsil eden hisselerin tamamını 17.634.837 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile Türkiye Vakıflar Bankası’na devretti.

Vakıfbank bağlı ortaklığı Vakıf Faktoring A.Ş.’de Türkiye Sigorta A.Ş.’nin sahibi olduğu %13,71 oranındaki A ve B grubu paylarının tamamının tüm hak ve yükümlülükleri ile beraber satın alınması için BDDK’ya izin başvurusunda bulundu. 

Bunun yanında Vakıfbank, Türkiye Sigorta’nın %1,77 oranında sahip olduğu bağlı ortaklığı Vakıf Enerji ve Madencilik’in paylarının tamamını 2.494.349 TL bedelle satın aldı.

Türkiye Sigorta, iştiraki Vakıf Yatırım Menkul’un sermayesinin %0,25’ini temsil eden hisselerin tamamını da 2.097.500 TL bedelle Vakıfbank’a devretti.

Son olarak Vakıfbank bağlı ortaklığı Taksim Otelcilik A.Ş.’de Türkiye Sigorta AŞ’nin sahibi olduğu %1,43 oranındaki paylarının tamamını 11.695.229 TL bedelle tüm hak ve yükümlülükleri ile birlikte satın aldı. 

Yazar: Günay Caymaz