XRP topluluğu Michael Saylor’ın sözlerine sert tepki gösterdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Investing.com – MicroStrategy Yönetim Kurulu Başkanı Michael Saylor, katıldığı bir podcast’ta XRP ve ETH gibi kripto paraları menkul kıymet olarak gördüğünü ve SEC’in Ripple’ı kapatması gerektiğini söyledi. Bu sözler XRP topluluğunun tepkisine neden oldu. 

Saylor’un sözlerine tepki gösteren isimlerden biri olan CryptoLaw’ın kurucusu ve sıkı bir XRP savunucusu olan John Deaton, Michael Saylor’ı basit bir şekilde böyle bir sonuca vardığı için eleştirdi. Deaton, bir varlığın menkul kıymet olarak tanımlanmasının özel ve yasal analizlere bağlı olduğunu ve Saylor’ın bu bilimsel gerçeği son derece basitleştirerek harika bir iş çıkardığını, ancak yanıldığını söyledi. 

Ripple’ın hukuk danışmanı Stuart Alderoty ise SEC’in bile XRP’yi menkul kıymet olarak sınıflandırma yetkisinin olmadığını hatırlatarak bunun kararını sadece mahkemenin verebileceğini söyledi.

Ripple ile SEC arasındaki davada ise son aşamaya gelindiği düşünülüyor. Taraflar son olarak özet kararlara yanıtlarını da ilettiler. Şu an mahkemenin bir karar vermesi bekleniyor. Davayı yakından takip edenler ise 2 senedir kripto gündeminden düşmeyen davanın Mart ayından önce sonuçlanası konusunda birleşiyor.

Diğer yandan davanın sonucu emsal karar oluşturma ihtimalinden ötürü kripto para endüstrisinin genelini de yakından ilgilendiriyor. Sonuç, kripto endüstrisi için bu kadar önemliyken en büyük Bitcoin savunucularından biri olan Michael Saylor’ın Bitcoin’i sektörden ayrı tutarak altcoin’ler hakkında olumsuz yorumlarda bulunması birçok kişi tarafından olumsuz karşılandı. 

Ripple, BAE’de JP Morgan ile birlikte çalışabilir

Ripple’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nde hizmet sağladığı güçlü şirketlerden biri olan Al Fardan Exchange LLC, bankacılık devi JPMorgan ile stratejik ortalığını duyurdu.

BAE’de lisanslı olarak para transferi ve döviz işlemleri faaliyetinde bulunan Al Fardan Exchange, JP Morgan ile birlikte kurumsal şirketler için günlük para transferi hizmeti verecek. Böylece Al Fardan Exchange müşterileri, dolar, sterlin, euro gibi majör para birimlerinin transferlerinin aynı gün içerisinde gerçekleştirebilecek.

Ripple, bu yılın başında Al Fardan Exchange ile ortaklığını açıkladı. Bu gelecek dönemlerde her iki şirketinde potansiyel olarak Ripple ile çalışabileceği olasılığını gündeme getirdi. 

Ripple’ın havale sistemi hızlı ve daha az maliyetli olarak küresel bankacılık sisteminin sınır ötesi ödemelerde kullandığı bir çözüm olarak ortaya çıkıyor. Ancak Ripple’ın her iki finansal kuruluş ile çalışmasının önünde bir takım engeller de bulunuyor. 

Bunlardan ilki JP Morgan’ın sınır ötesi ödemelerde kullandığı JPMCoin adlı hali hazırda bir Blockchain platformuna sahip olması. Bu, JP Morgan’ın uluslararası transferlerde Ripple’ın hizmetini kullanma olasılığını düşürüyor. Diğer yandan Al Fardan, kendi uygulamaları olan AlfaPay uygulamasını piyasaya sundu.

Yazar: Günay Caymaz